6 szabály a biztonságos laptop vásárláshoz

6 szabály a biztonságos laptop vásárláshoz

Használt laptop vásárlásakor fontos szempont, hogy megbízható forrásból származzon és a vásárlás lebonyolítása is biztonságos legyen. Hoztunk nektek 6 szabályt, amivel biztos lehetsz abban, hogy jól választottál!

  1. Kérdezz!

Nem szégyen, ha nem értesz a laptopok minden részletéhez. Az sem, ha nem tudod, mi lehet a különbség a processzor generációk, a videókártyatípusok vagy az SSD és HDD között.

Keress egy szakértőt, egy blogot, vagy keresd fel célirányosan az üzletet, ahol vásárolnál.

Mindig kérdezz!

  • Tudd, mire van szükséged!

Ha felkeresel egy szakértőt, meg fogja kérdezni, mire használnád a használt notebookod, milyen programokat töltenél le, hol használnád inkább. Ez alapján tudja megmondani, milyen konfigurációval érdemes laptopot választanod és azokat milyen áron tudnád megszerezni.

             Ha munkára használnád vagy az irodában, akkor nagy valószínűséggel üzleti használt laptopokat fog ajánlani. Amennyiben otthon használnád inkább böngészésre, akkor valami egyszerűbb eszközt fog mutatni.

                  Nagyobb teljesítményigényű programok és munkák, vagy játékok futtatására pedig magasabb árkategóriás használt notebookokat is találhatsz.

  • Ismerd az eladót!

Az internet fénykorában könnyen találhatsz eladó használt notebookokat. A közösségi médiában arctalan, ismeretlen emberek állhatnak a termékek mögött. Abban sem lehetünk biztosak, hogy milyen történelme van az adott laptopnak, vagy, hogy minden baját elárulja-e nekünk az eladó. Lehetnek olyan problémák, amik csak később derülnek ki, amikor viszont már nem biztos, hogy tudunk az előző tulajhoz fordulni.

A használt laptopok esetében fontos lehet tehát, hogy keressünk egy céget, aki esetleg jótállást is kínál. Ilyen például a Jebeto, akik minimum 12 hónap garanciát biztosítanak termékeikre.

Ezek a cégek általában visszakövethetőek és ellenőrizhetők, így biztos lehetsz abban, hogy nem vernek át. De a vásárlás után is van kihez fordulnod, ha valami probléma lépne fel.

  • Tudd, mit kapsz a pénzedért!

Nézz szét a piacon. Nézd meg, mennyibe kerül a laptop a hipermarketekben, az online webshopokban. Hasonlítsd össze a termékeket, mielőtt vásárolsz. Így nem tudnak átverni, mert ismered az igazi árakat.

  • Válaszd a garanciát!

Amint azt már említettük, ha teheted, mindig válassz olyan céget, akik garanciát is vállalnak a használt termékekre. Mindig hosszú távon gondolkodj!

  • Mondj véleményt!

Fontos lehet, hogy elmond a véleményed az adott cégről, vagy viszonteladóról, hiszen más vásárlók ebből is tudnak informálódni vásárlásaik során.

Összességében tehát:

Különösen fontos a körültekintő vásárlás, ha munkára keresel kimondottan üzleti használt notebookot. Mégis, ha otthoni használatra választasz eszközöt, akkor is mindenképp tartsd szem előtt a felsorolt szabályokat, tippeket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.