Ismeretterjesztő kategória jelöltjei

Vlog
Gaming
Életmód
Humor
Tech
Utazás
Ismeretterjesztő
Film és sorozat
Animáció
Az év felfedezettje
AZ ÉV LEGJOBB SZPONZORÁCIÓS VIDEÓJA
Közönségkedvenc
  • Csorba Anita 2014-ben, első videója feltöltésekor aligha sejtette, hogy rövid időn belül milyen hihetetlen nagy népszerűségre tesz majd szert kreatív barkács- és lakberendezési videóival. Az alkotni vágyó nézők legnagyobb örömére a csatornán ma már több mint 400 videó érhető el. Anita szívesen invitál meg stúdiójába ismert Youtubereket egy közös kreatív alkotásra. A tavalyi évben is ezen kollaborációk közül került ki a csatorna legnépszerűbb videója, amely nem más, mint a Csipesszel készült óriási méretű slime stresszlabda készítését bemutató videó.
  • Walrusz 2013-ban töltötte fel első videóját, amelyet azóta több mint 300 másik követett az elmúlt években. Walrusz egyik legfőbb védjegye a „Heti Rozmár” című sorozata, amelynek részeiben tudományos érdekességet gyűjt össze és dolgoz fel animációkkal tarkított, humorhiányban nem szenvedő videók formájában. Walrusz igazi kísérletező alkat, ráadásul a csatorna legsikeresebb 2017-es tartalma is egy különféle kísérleteket felvonultató videó, amelyet a szintén jelölt Csorba Anita közreműködésével készített el.
  • A CultureGeeks csapata 2 évnyi hosszas tervezgetés után, 2015-ben indította el csatornáját, amelyen immáron több mint 130 videó található meg. A csapat számára 2017 igazán meghatározó évnek bizonyult, hiszen számos kalandba kóstolhattak bele a videózás által: az első fesztiválozás, az első több száz embernek tartott előadás, vagy épp Európa vonatos körbeutazása is a tavalyi évhez köthető. A csapat egyik legnépszerűbb szériája a „Pinterteszt”, amely tavaly is számos új résszel gazdagodott, ezek közül a legnépszerűbb a Pinterest inspirálta galaxis mintájú fagyi készítését bemutató videó lett.
  • Az Animegyetem csatornáról már jól ismert Attis alig másfél évvel ezelőtt indította második YouTube csatornáját, melyen a tanulás és önfejlesztés van a középpontban. A csatorna fő célja, hogy olyan témákat dolgozzon fel kreatív, humoros és szórakoztatóan tudományos formában, amelyeket nem tanítanak az iskolákban, azonban fontosak minden ember életében. A nézők pedig egyértelműen igénylik és szeretik ezeket a tartalmakat. A 2017-es évben a szerelem, az önfejlesztés és a pszichológia legfontosabb kérdéseit körbejáró videók lettek a csatorna legnépszerűbbjei.
  • Brown 2016 óta foglalkozik videókészítéssel, nevéhez számos sikeres YouTube-os videósorozat kötődik. Jelenleg „A világ legjei”, a „Mémek nyomában” és a „Top 10 tény” videók Brown legismertebb szériái. A csatorna bővelkedik az izgalmas témákban, a feldogozott témák sokszínűségét pedig jól mutatja, hogy a tavalyi év legsikeresebb videói többet közt a Pokémon, az 51-es körzet, a YouTube és Magyarország legizgalmasabb érdekességeit összegyűjtő videók voltak.
SZAVAZÁS