Animáció kategória jelöltjei

Vlog
Gaming
Életmód
Humor
Tech
Utazás
Ismeretterjesztő
Film és sorozat
Animáció
Az év felfedezettje
AZ ÉV LEGJOBB SZPONZORÁCIÓS VIDEÓJA
Közönségkedvenc
  • A KerekMese csatorna, ami nem rég átlépte az elképesztő, 300 ezres feliratkozói tábort, mesékkel, érdekes tanulnivalókkal és gyerekdalok vicces animációival szórakoztatja a kicsiket és nagyokat már egészen 2012 óta. A három legnépszerűbb videójuk a „Számoló dal (1-től 10-ig)”, az „Állathangos dal gyerekeknek” és az „Én, elmentem a vásárba fél pénzzel”.  A 2017-es évben azonban a legnépszerűbb tartalom a „Tomi mesék – Tomi a kórházban” volt. Ezen kívül 2017-ben a Tomi meséken kívül útjára indították a Nyuszi meséket is. Izgalommal, rengeteg ötlettel és óriási energiával vágtak bele a 2018-as évbe.
  • Bár már négy éve regisztrálta csatornáját a YouTube-ra, igazán csak az elmúlt egy évben gyártott gyakrabban tartalmakat a nézői számára. Carnor főként a középiskolában átélt élményeit öltözteti humoros köntösbe, ami által belátást nyerhetünk egy tinédzser srác hétköznapjaiba, sokszor egy szinte epikus vagy fantáziasztorivá alakított változatban. A 2017-es évben látott napvilágot az eddigi legnépszerűbb alkotása, a „Hogyan törtem el a csapot” című videó, amelyben a kémia órával kapcsolatos benyomásait láthatjuk és hallhatjuk, ezen kívül az iskolai focicsapathoz való kötődését és persze a konfettiszórás tudományát sem szabad kifelejteni a sorból.
  • EatMyPie, aki a csatorna elnevezését egy – a nagymamájától kapott almáspite elfogyasztása után találta ki – javarészt az átélt élményei alapján kreál a nézők számára nagy munkával létrehozott animált tartalmakat. Munkásságát két éve, 2015-ben kezdte meg a videós platformon, amelynek alapja az egyediség és az értékteremtés. Videóit három fő komponens alkotja: a vlog, egy csipetnyi humor és – saját szavaival élve – „a szerény rajztudás”. Az animált tartalom mellett azonban egy kérdezz-felelek videó keretein belül megismerhettünk az EatMyPie csatorna mögött rejlő alkotót is.
  • Ungdani az a fajta videós, aki életének mozzanatait és történéseit animált vlogban foglalja össze. Már több mint öt év telt el azóta, hogy megjelent az első videója a csatornán, de ő is azon videósok közé tartozik, akik főként az utóbbi egy évben halmozták el a YouTube nézőközönségét tartalmakkal. Az egyik legnépszerűbb sorozata a Hülyegyerekek, amit 2017-ben is nagy odaadással folytatott. Életének meghatározóbb, maradandóbb, illetve viccesebb eseményeit örökíti meg animált anyagokként, amelyek közül a legnépszerűbb tartalom a 2017-es évben „A ti sztorijaitok” néven ismert. Ezekben a nézők által küldött anyagok közül Dani hármat emelt ki, amelyeket aztán meg is animált.
  • A Zállatorvos csatorna első videójával még 2014-ben találkozhattak a nézők. Érthető mégis szórakoztató stílusban magyarázza el a gazdiknak és az érdeklődőknek az állatok betegségeit, mindezt animálva. Legnépszerűbb videója 2017-ben a „Kullancsok lélegzetelállító kalandjai”, amelyben megismerteti a nézőkkel a témához kapcsolódó ismeretanyagot. Zoltán egyébként videós pályafutása előtt állatorvosként praktizált több évig, így nagy tapasztalata van az edukatív videók szakszerű tartalmát tekintve. Saját elmondása szerint az átadott tudást még “egy jól fejlett dinnye” is könnyedén megérti.
SZAVAZÁS