A szavazás menete

 • Magyarország Top YouTuberei szavaznak

  A hazai TOP YouTube csatorna tulajdonosa minden kategóriában szavaz, hogy véleményük szerint ki volt a legjobb 5 videós a 2017-es évben. A legtöbb szavazatot kapó 5 csatorna kerül jelölésre kategóriánkként.

 • Első körös szavazás lezárása

 • A közönségkedvenc kategória első körös szavazásának indulása

  A Közönség Kedvence kategóriában bármelyik videósra szavazhatnak majd a nézők, egy előszavazás keretén belül. A szavazás 5 legtöbb említést kapott videósa lesz a jelölt a Közönség Kedvence kategóriában.

 • A közönségkedvenc kategória első körös szavazásának lezárása

 • A közönség és a szakmai zsűri szavaz

  A jelöltek kiválasztása után a szavazás két síkon folytatódik. A közönség a ‘SZAVAZÁS’ menüpontnál adhatja le a voksát minden kategóriában, az egyes kedvenceire. Emellett egy szakmai zsűri is értékeli a csatornák teljesítményét.

 • A közönség és a szakmai zsűri szavazásának lezárása

 • A nyertesek kihirdetése és a díjak átadása

  A közönség és a szakmai zsűri szavazata alapján alakul ki a végső eredmény. Az egyes kategóriák nyerteseinek kiléte a Telekom Videós Gálán kerül kihirdetésre, amelyet élőben követhettek a YouTube-on.

A Telekom Videós Gála szavazása két körben valósul meg. Az első körben Magyarország top videósai szavaznak egy hosszú listából, hogy szakmai véleményük szerint kik voltak 2017 legjobb videósai az adott kategóriákban. Így születnek meg a jelöltek 11 kategóriában (gaming, vlog, életmód, tech, utazás, film, animáció, humor, ismeretterjesztő, év felfedezettje, év szponzorációs videója). A fennmaradó egy kategóriában, ami nem más, mint a Közönség Kedvence, a nézők szavazhatják be bármelyik videóst a legjobb 5 közé, akik így jelöltként szerepelhetnek majd a második fordulóban.

A második körben két részre oszlik a szavazás. Egyrészt a nézők adhatják le a voksaikat mind a 12 kategóriában március 19 és 27-e között. A közönség klasszikus online szavazással voksolhat az egyes kategóriákban 10 napon keresztül. A legtöbb szavazatot kapó videós 5, míg a legkevesebb szavazatot kapó videós 1 pontot kap egy adott kategóriában. A közönségszavazás a Videós Gála hivatalos weboldalán online fog zajlani. A közönség mellett a szakmai zsűri is leadja voksait és ezt összegezve kategóriánként ugyancsak 5 és 1 pont között tudnak pontot kapni a videósok az elért helyezés függvényében. Az idei évben a szakmai zsűri szavazata kétszeres súllyal érvényesül, hogy még inkább szakmai döntés születhessen.

A közönség és a szakmai zsűri döntését összevetve alakul ki a végső sorrend, holtverseny esetén a szakmai zsűri által jobb helyre sorolt videós nyeri az adott kategóriát.

MIBEN VÁLTOZIK IDÉN A SZAVAZÁS?

Idén a Brand kategóriát felváltja a legjobb szponzorált videó kategóriája. Ennek célja, hogy díjazzuk azokat a tartalomgyártókat, cégeket és ügynökségeket akik kreatív, hatékony módon valósítottak meg szponzorációs együttműködést a tavalyi évben. A top 5 jelölt kiválasztásában a szakmai zsűri, a Google és a hazai MCN ügynökségek működnek közre, majd a jelöltek közül a közönség szavazhatja meg a kedvencét.

Ezúttal a film, sorozat és animáció kategória kettéválik, ami az adott területek jelentős fejlődésének köszönhető, így külön film és sorozat, illetve animáció kategóriában is díjazunk.

Azok, akik tavaly győztesként távoztak, idén ugyanabban a kategóriában már nem indulhatnak, viszont az összes többiben, valamint az új, Közönség Kedvence kategóriában ők is szerepelhetnek majd.

Bevezetésre kerül a Közönség Kedvence kategória, ahol bármelyik videósra szavazhatnak majd a nézők a Telekom Videós Gála oldalán egy előszavazás keretén belül. A spontán említéses szavazás 5 legtöbb említést kapott videósa lesz a jelölt a Közönség Kedvence kategóriában. Itt természetesen a tavalyi nyertesek is szerepelhetnek, a döntés csakis a közönségre van bízva!

A szakmai zsűri

Farkas Dániel Star Network
Juhász Noémi BugTV
Bíró Pál Google
Benkő Lilla SpecialEffectsMedia
Pintér Róbert 4Kids Network
Ács Dániel Újságíró
SZAVAZÁS